De ondergang van de mens

Op deze blog probeert deruntergang.nl de ondergang van de mens op een zo´n duidelijk mogelijke wijze uit te leggen zodat het voor iedereen begrijpbaar is. We leven in een wereld waarin het vanzelfsprekend is dat er voor iedere kwaaltje ook een pilletje bestaat en lossen we zo het probleem op een vlotte manier op. Uiteraard is dit voor veel mensen een fantastische vooruitgang en worden er vandaag de dag enorm veel mensen geholpen met ziektes waarvan ze vroeger aan gestorven zouden zijn. Maar is dit nu wel echt een vooruitgang? Of is het in werkelijkheid de ondergang van de mens? Dat willen we hier graag voor iedereen uit de doeken doen.

Als we teruggaan in de tijd zullen we zien dat het in de oertijd moeilijk was om te kunnen overleven en alleen de sterkste onder ons in staat waren om aan voedsel te komen en een bepaalde leeftijd te behalen. De zwakke onder de bevolking overleden vaak al op vroege leeftijd door ziektes en andere aandoeningen waarvoor in die tijd uiteraard geen medicijnen bestonden. De natuur zorgde er toendertijd voor dat alleen de sterkste ook voor een sterk nageslacht zorgde en wat dus vertaald kan worden naar dat diegene die in het bezit waren van een erfelijke ziekte meestal geen nakomelingen op de wereld achter lieten doordat ze de volwassen leeftijd vaak niet behaalden. Dit is echter nog steeds het geval in de dierenwereld waarin nog steeds de sterkste overleven en de zwakste meestal als voedsel voor andere dieren zal dienen. Op deze manier onderhoud de natuur zijn bevolking en staan de dieren met een sterke genetische selectie aan de top om voor de volgende generatie te zorgen en wat inhoud dat er in de natuur maar weinig erfelijke ziektes en aandoeningen zullen worden overgebracht naar de daaropvolgende generaties.

Kinderkleding
Met de ontwikkeling en vooruitgang van de mensheid komen er echter ook andere dingen om de hoek kijken en ziet het vooruitzicht er echter niet zo zonnig uit zoals verwacht. Doordat we tegenwoordig gewend zijn om voor alles en nog wat een pilletje te slikken en de farmaceutische en technische ontwikkeling een enorme vooruitgang heeft geboekt om sterfelijke ziektes tegen te gaan is de levensduur van de mens op een onnatuurlijke wijze enorm verhoogt. De meeste van ons zullen zeggen dat het een geweldige vooruitgang is voor de mens maar daar komt dan bij kijken dat we door deze vooruitgang ook onze erfelijke ziektes zoals fibrosis cystica en musculaire dystrofie en dergelijke onherroepelijk overbrengen aan ons nageslacht en wat dus betekent dat er na verloop van tijd steeds meer mensen aan deze ziektes zullen gaan lijden. Dit geeft ons dan weer een duidelijk antwoord op de vraag van waarom er tegenwoordig een groot deel van de bevolking de dupe is van dit soort aandoeningen. De gevolgen hiervan zijn dat we steeds meer medicijnen zullen moeten gaan slikken om in leven te kunnen blijven en waardoor de levenskwaliteit van de mens enorm zal verlagen.