Kleed je gezond

Kleding kopen doen we allemaal graag en zodra de nieuwe collecties op de markt verkrijgbaar zijn staan we al weer klaar om onze garderobe te vernieuwen. Opzich is dat natuurlijk wel heel leuk en gezellig maar staan we er vaak niet bij stil dat de kledingstukken die we tegenwoordig in de winkels tegenkomen vaak van synthetische materialen vervaardigt zijn die een enorme schade aan je huid kan aanbrengen. Synthetische stoffen worden namelijk gemaakt olie en olie is een eindig grondstof wat dus inhoud dat deze een keer op zal raken. Daarnaast zijn synthetische stoffen kankerverwekkend ook al zijn zo makkelijk te dragen en hoeven ze niet gestreken te worden.

Gezonder kleden is dus niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor het milieu en is het dus verstandig om te kiezen voor biologisch katoen, hennep, linnen, wol enz. die niet over allergische eigenschappen of toxische resten beschikken. Dit is vooral van groot belang wanneer er kinderkleding aangeschaft moet worden. Ouders zijn nogal eens geneigd om het makkelijkste voor hun kinderen te kopen en zijn meestal opzoek naar kinderkleding dat gemakkelijk te wassen is en niet gestreken hoeft te worden, maar heb je er wel eens over nagedacht wat dit voor je kind kan betekenen? Voordat je kinderkleding gaat kopen bekijk dan eerst even van welke materialen de kledingstukken vervaardigt zijn om allergische reacties en andere aandoeningen voor je kind te vermijden. Mim-pi en Name it zijn van deze merken die uitsluitend biologische materialen gebruiken voor het vervaardigen van hun kinderkleding en bovendien gebruik maken van natuurlijke kleurstoffen. Onze raad is dus dat je jezelf en je kinderen gezond kleed, je lichaam en het milieu zullen je er dankbaar voor zijn.CBD olie kopen

Tot slot

Dankzij de medische vooruitgang kan de mens langer leven dat is een onbetwistbare waarheid maar het is ook waar dat we er niet gezonder op zijn geworden en er steeds meer mensen met een groot aantal ziektes en kwalen rondlopen door de erfelijke aandoeningen die we als ouders aan onze kinderen en kleinkinderen overbrengen. Op het moment spelen wetenschappers graag met de genetische opbouw en proberen ze erfelijke ziektes op een of andere manier te voorkomen zodat ze niet door de nakomelingen geërfd zullen worden. Toch zal het nog een hele poos duren voordat we hierin zullen slagen en tot die tijd zal de mensheid nog heel wat medicijnen moeten slikken. Sinds dat de penicilline voor de eerste keer werd gebruikt zijn er een hoop mensen van een onherroepelijke dood gered maar dat heeft met zich meegebracht dat diezelfde mensen ook de genetisch erfelijke ziektes aan hun kinderen hebben doorgegeven wat ervoor gezorgd heeft dat we nu met meer zieke mensen en meer nieuwe ziektes te kampen hebben dan voorheen en wat dat onze eigen vooruitgang ook de ondergang van de mensheid lijkt te zijn.

Schrijf met ons mee

Deruntergang.nl is altijd opzoek naar enthousiaste en talentvolle schrijvers die bekend zijn met dit thema en hun teksten graag met ons en andere lezers willen delen. Schrijf je graag en heb je zin om met ons mee te werken? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier. Wanneer je al eerder over dit thema hebt geschreven dan kun je deze uiteraard ook naar ons toe sturen. Wij bekijken dan of de inhoud van het artikel aan onze voorwaarde voldoet, daarna zullen we dan met liefde en plezier jouw artikel op deruntergang.nl plaatsen met uiteraard jouw naam eronder. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je ook telefonisch contact met ons opnemen waar wij je graag verder zullen helpen.